We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Ysselvliedts Lord Lionel

Wie gaat er aan de slag met Vos? Vos heet officieel Ysselvliedts Lord Lionel en heeft met topspring pony Monalaw Elgan als vader en kampioensmerrie Ysselvliedts Lady Lindale een prachtige afstamming! Monalaw Elgan springt bij de familie Whitaker in Groot Brittannië.

Vos heeft het karakter en de drive om een hele goede sportpony te worden, die met de juiste ruiter en begeleiding ver gaat komen! Hij is enorm werkwillig, is fanatiek, enthousiast, temperamentvol, vol energie en nergens van onder de indruk.

Hij is ook ontzettend lief, netjes opgevoed, geniet van aandacht, poetsen, knuffelen en spelen vindt hij helemaal geweldig. Ik heb hem rechtstreeks van de fokker gekocht toen hij 6 maanden oud was samen met twee andere jonge welshjes. Hij heeft altijd bij mij aan huis gestaan en is opgegroeid tussen mijn stabiele kudde met ruinen op het weiland en paddock. Onbezorgd spelen, slapen, eten en opgroeien! Hij is elke dag in handen geweest en heeft alles wat een jonge pony moet kennen daardoor op het gemakje geleerd.

Vos is braaf in de omgang, bij de hoefsmid, de dierenarts en is netjes elke jaar geënt en twee keer per jaar gecheckt op wormen en zo nodig ontwormd. Hij is gezond en heeft nog nooit gezondheidsproblemen gehad.

Hij kent een stal, heeft geen stalgebreken en ligt goed in de kudde. Hij kan netjes meelopen, longeren, dubbele lijnen en is licht zadelmak. Bij gebrek aan een geschikte ruiter is hij niet doorgereden. Hij kent alles met bit en bitloos.

Vos is een lieve, fanatieke, zelfverzekerde  jonge pony die graag wil werken. Als gedragstrainer heb ik veel tijd gestoken in zijn opleiding en is hij opgegroeid tot een fijne pony. Doordat hij veel karakter heeft zie ik hem bij voorkeur bij een sportieve familie met een handige, zelfverzekerde ruiter die hem leiding kan geven, en een ervaren volwassene die dit kan begeleiden.

Vos is een vriend voor het leven! Het is voor mij niet makkelijk om hem te laten gaan, maar hij is er enorm aan toe om lekker met ‘zijn’ mens aan de slag te gaan!

Vos gaat alleen naar een heel goed huis, waar hij veel aandacht krijgt, lekker aan de slag kan en waar hij minimaal één maatje heeft om mee te spelen. Maneges en handelaren hoeven daarom niet te reageren.

Filmpjes op aanvraag.
Prijs in overleg. 
               

Stamboom

Vader Monalaw Elgan
Vader van vader Laithehill Oberon
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader Moelgarnedd Rhiannon
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Ysselvliedts Lady Lindale
Vader van moeder Eyarth Caliph
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Ysselvliedts Lady Lynn
v.m.m.
m.m.m.