We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Bij deze bied ik mijn super lieve Exmoor pony ruin, Tucker, te koop aan. Hij is ongeveer 122cm, wat hem een B-pony maakt. Hij is van mei 2016, wat hem nu 7, bijna 8 jaar oud maakt. Hij is nu ongeveer een jaar onder het zadel en super braaf, zet geen stap verkeerd en doet onwijs zijn best. Met een zelfverzekerde/fanatieke ruiter is hij lekker voorwaarts, met een onzekere of minder ervaren ruiter wordt hij wat terughoudender. Ook kan hij braaf springen, tot nu toe tot 50cm hoog. Hij springt heel rustig en beheersd.

Hij is er nog nooit vandoor gegaan, zal eerder stil gaan staan als hij het even niet meer weet. Nieuwe dingen vindt hij soms wel wat spannend, maar als hij iets eenmaal kent, is het ook goed en is er niks meer aan de hand.

Hij is verkeersmak voor normaal verkeer, groot verkeer zijn we helaas niet vaak genoeg tegen gekomen om te zeggen dat hij dat ook echt gewend is. Hij zal er zeker snel aan gewend zijn. Hij is voornamelijk met mijn andere paard mee geweest op buitenrit, maar ook al kleinere stukken alleen en dan is hij ook super braaf. Kijkt niet zo snel op voor gekke dingen.

In de omgang is hij super braaf, sociaal met andere paarden, staat hier 24/7 buiten met schuilstal, maar kent het ook om snachts op stal te gaan. Vereiste is wel dat hij veel buiten zal komen. Hij laat zich netjes halsteren en meenemen. Staat netjes en geduldig stil voor het poetsen en opzadelen. Is braaf met bekappen. Loopt heel braaf en makkelijk de trailer op en staat dan ook rustig en geduldig, ook onderweg. Loopt er ook rustig weer vanaf.

Ik zoek voor hem iemand die lekker met hem bezig gaat, dat vindt hij namelijk erg leuk, hij gaat graag aan het werk of lekker op avontuur. Hij zou prima geschikt zijn voor kinderen, enkel met beginners zou hij zijn energie eerst even wat kwijt moeten, anders is hij misschien wat te voorwaarts. Als hij even wat gedaan heeft, is hij super makkelijk en braaf. Ook zou hij geschikt zijn voor een kleine volwassene, door zijn brede bouw past dat prima. Ruiter op de foto is 168cm lang.
Ik zie hem graag gaan naar een plek waar hij veel buiten komt met vaste vriendjes, dat vind ik erg belangrijk. Een goed plekje is belangrijker dan de prijs. 

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.