We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Nescio (van Gogh x Burggraaf), ruin, 25/03/2018, B springen, M dressuur, B eventing.

Nescio is het laatst gefokte paard van Jan van Beek, oud bondscoach van het Nederlandse eventing team. Het zou zijn toekomstige topper moeten worden, maar dit heeft helaas niet kunnen gebeuren. Nescio laat veel potentie zien en dat wordt steeds meer bevestigd. Hij doet onwijs zijn best voor zijn ruiter, maar heeft hierin wel een ruiter nodig met zelfvertrouwen. Hij kan zelf onzeker zijn, vooral op wedstrijden en heeft hier iemand voor nodig die hem gerust kan stellen en samen het parcours/proef/cross door kan rijden. Een paard met een gouden karakter en talent voor de sport!

Zijn vader was de verrichtingstopper van zijn jaargang en heeft zijn fantastische exterieur zeker doorgegeven aan Nescio. De nakomelingen van van Gogh leveren succesvolle paarden in zowel de GP van de dressuur als in het springen. Voor zijn moeders vader Burggraaf geldt hetzelfde, ook hij levert zeer succesvolle nakomelingen in de top. Dit blijkt ook bij Nescio, die zowel in Dressuur als in Springen zijn kunnen laat zien. Een cross rijden vind hij onwijs leuk en de hindernissen gaan hem met gemak af. Hij vindt water geen probleem, enkel smallere doorgangen kan hij spannend vinden. Hij is hierin wat claustrofobisch.

Nescio is braaf in de omgang, bij de hoefsmid en op transport. Hij heeft geen stalgebreken. Hij kan alleen mee het bos in, dit vindt hij ook erg leuk. Hij kan het eigen terrein verlaten af en toe wat spannend vinden en dan liever terug naar huis keren, ook hierin heeft hij wat vertrouwen en begeleiding nodig.

Eventueel ook een geschikte Hunter/Jachtpaard

Goedgekeurde RX, overkeuren toegestaan k.k.
Voor info: 0638423504

Stamboom

Vader van Gogh
keur, WFFS-free
Vader van vader Numero Uno
pref, WFFS-free
v.v.v. Libero H
pref, Stb., WFFS-free
m.v.v. Jolanda
keur
Moeder van vader Movera
pref, prest, Stb.
v.m.v. Bernstein
Stb.
m.m.v. Govera
pref, ster
Moeder Burgs Baileys
vb
Vader van moeder Burggraaf
pref, Stb.
v.v.m. Landgraf 1
m.v.m. Loanda
Staatsprämie
Moeder van moeder Irissa
vb
v.m.m. Caritas
Stb.
m.m.m. Charissa
ster